Online les

Onderwijs op afstand

Als de afstand te groot is om fysiek les bij Ms. Debby te volgen, is het mogelijk om online les van haar te krijgen. Daarvoor zet zij meestal Teams in, omdat de meesten daar door de coronaperiode al bekend mee zijn geraakt. Mocht je voorkeur hebben voor Zoom, dan kan dat ook. Het is handig om dat even in je e-mail te vermelden.

Kennismaken

Je meldt je ongeveer vijf minuten voor de les aan met de gegevens die je per e-mail hebt ontvangen. Check of je microfoon en camera aan staan en werken, en ga er lekker klaar voor zitten met een kop thee en iets erbij. Ms. Debby zal je op het afgesproken tijdstip uit de wachtruimte halen voor jullie kennismaking.

Tijdens deze gratis (kennismakings)les zullen we een assessment (inschatting) maken van je huidige niveau. Daarvoor gebruikt Ms. Debby een online tool dat het ERK-niveau bepaald gebaseerd op je eigen antwoorden. De resultaten gebruikt zij om een plan voor te stellen om jou naar je gewenste doel te helpen komen. Als je het daarmee eens bent en je besluit om lessen te willen krijgen, spreek je met haar af op welke dag en tijdstip dat voor jullie allebei uitkomt.

Vervolgens willen we graag dat je zorgt voor een apart schriftje waar je tijdens de lessen aantekeningen in kunt maken. Ms. Debby zal je uitleggen waarom schrijven de voorkeur heeft op het maken van screenshots.

Vervolg

Leerlingen die nog in de brugklas zitten krijgen les in het Nederlands. Vanaf de derde klas spreken we tijdens de vervolglessen tenminste een kwartier Engels. In het begin over eenvoudige onderwerpen als je (school)dag, wat je hobby’s zijn en wat je in het weekend wil gaan doen; gaandeweg zullen de onderwerpen steeds meer worden aangepast aan je beoogde niveau. Zo bouw je op natuurlijke wijze zowel vertrouwen in het spontaan spreken/gesprekken voeren op als ook je eigen woordenschat.

Ms. Debby begeleidt je verder op grond van de lesstof die je op dat moment op school krijgt aangeboden. Dat betekent in veel gevallen dat je extra aantekeningen krijgt voor grammatica, en je met behulp van wat extra online opdrachten meer kunt oefenen met het geleerde (optioneel). Zij houdt altijd rekening met je eigen wensen of er extra oefenstof wordt opgegeven.

Na ongeveer 26 lessen en/of aan het einde van je periode bij Ms. Debby, krijg je dezelfde assessment test weer aangeboden. Op die manier krijg je een goed beeld van je voortgang en of er nog vaardigheden zijn die extra aandacht nodig hebben.

TTO (tweetalig onderwijs)

Ms. Debby heeft ook ervaring met het Cambridge English for Students of Other Languages (ESOL) programma. Leerlingen die als gevolg van de corona-maatregelen met hun opleiding voor dit programma in de knoei zijn gekomen, kunnen zeker voor aanvullende ondersteuning bij Ms. Debby terecht. Ook wanneer je op school tegen andere dingen wat betreft Engels aanloopt ben je van harte welkom. Klik op de rode knop hiernaast om je aan te melden.