Leerlingen en studenten

De eerste les

Bij binnenkomst word je door Ms. Debby in het Nederlands begroet. Natuurlijk mag je een ouder of verzorger meebrengen, alleen vragen we die liever na tien minuten om aan het einde van de les weer terug te komen.

Met een kopje thee en iets lekkers erbij maken we verder kennis met elkaar. Tijdens deze gratis (kennismakings)les zullen we ook een assessment maken van je niveau. Daarvoor gebruikt Ms. Debby een online tool dat het ERK-niveau bepaald gebaseerd op je eigen antwoorden. De resultaten gebruikt Ms. Debby om een plan voor te stellen om jou naar je gewenste doel te helpen komen. Als je het daarmee eens bent en je besluit om lessen te willen krijgen, krijg je een schriftje en een snelhechter. Die heb je nodig om de tijdens de lessen notities in te maken en extra lesstof in te bewaren.

Vervolglessen

Leerlingen die nog in de brugklas zitten krijgen les in het Nederlands. Vanaf de derde klas spreken we tijdens de vervolglessen tenminste een kwartier Engels. In het begin over eenvoudige onderwerpen als je (school)dag, wat je hobbies zijn en wat je in het weekend wil gaan doen; gaandeweg zullen de onderwerpen steeds meer worden aangepast aan je beoogde niveau. Zo bouw je op natuurlijke wijze zowel vertrouwen in het spreken/gesprekken voeren op als ook je eigen woordenschat.

Ms. Debby begeleidt je verder op grond van de lesstof die je op dat moment op school krijgt aangeboden. Dat betekent in veel gevallen dat je extra aantekeningen krijgt voor grammatica, en je met behulp van wat extra opdrachten meer kunt oefenen met het geleerde (optioneel). Er wordt altijd rekening gehouden met je eigen wensen wat betreft wel of niet extra oefenstof meekrijgen.

Na ongeveer 26 lessen en/of aan het einde van je periode bij Ms. Debby, krijg je dezelfde assessment test weer aangeboden. Op die manier krijg je een goed beeld van je voortgang en of er nog vaardigheden zijn die extra aandacht nodig hebben.

TTO / Cambridge

Ms. Debby heeft ook ervaring met het Cambridge English for Students of Other Languages (ESOL) programma. Leerlingen die door de corona-maatregelen hun opleiding voor dit programma in de knoei zijn komen, kunnen zeker voor ondersteuning bij Ms. Debby terecht. Ook wanneer je op school ergens anders tegen aanloopt wat betreft Engels ben je van harte welkom bij haar.

Examentraining

Om je gegarandeerd succesvol voor te bereiden op je Engels examen raden we je heel sterk aan om je in je voor-examenjaar aan te melden bij Ms. Debby. Later blijft natuurlijk mogelijk, maar we willen graag dat je zo ontspannen mogelijk bent. Alle leerlingen en studenten die bij haar zijn geweest voor examentraining zijn met glans geslaagd voor Engels. Zij helpt je met veel plezier je voor te bereiden, zodat je met zelfvertrouwen het examen ingaat. Hoe eerder je erbij bent, des te groter het succes!