Leerlingen en studenten

Say what?

De eerste les
Bij binnenkomst word je door Ms. Debby in het Nederlands begroet. Natuurlijk mag je een ouder of verzorger meebrengen, alleen vragen we die liever na tien minuten om aan het einde van de les weer terug te komen.
Met een kopje thee en iets lekkers erbij maken we verder kennis met elkaar. Tijdens deze gratis (kennismakings)les zullen we ook een assessment maken van je niveau. Daarvoor gebruikt Ms. Debby een online tool dat het ERK-niveau bepaald gebaseerd op je eigen antwoorden. De resultaten gebruikt Ms. Debby om een plan voor te stellen om jou naar je gewenste doel te helpen komen. Als je het daarmee eens bent en je besluit om lessen te willen krijgen, krijg je een schriftje en een snelhechter om de tijdens de lessen notities en lesstof in te bewaren.

Vervolglessen
Leerlingen die nog in de brugklas zitten krijgen les in het Nederlands. Vanaf de derde klas spreken we tijdens de vervolglessen tenminste een kwartier Engels. In het begin over eenvoudige onderwerpen als je (school)dag, wat je hobbies zijn en wat je in het weekend wil gaan doen; gaandeweg zullen de onderwerpen steeds meer worden aangepast aan je beoogde niveau. Zo bouw je op natuurlijke wijze zowel vertrouwen in het spreken/gesprekken voeren op als ook je eigen woordenschat.

Ms. Debby begeleidt je verder op grond van de lesstof die je op dat moment op school krijgt aangeboden. Dat betekent in veel gevallen dat je extra aantekeningen krijgt voor grammatica, en je met behulp van wat extra opdrachten meer kunt oefenen met het geleerde (optioneel). Er wordt altijd rekening gehouden met je eigen wensen wat betreft wel of niet extra oefenstof meekrijgen.

Na ongeveer 26 lessen en/of aan het einde van je periode bij Ms. Debby, krijg je dezelfde assessment test weer aangeboden. Op die manier krijg je een goed beeld van je voortgang en of er nog vaardigheden zijn die extra aandacht nodig hebben.

TTO / Cambridge
Ms. Debby heeft ook ervaring met het Cambridge English for Student of Other Languages (ESOL) programma. Leerlingen die door bijvoorbeeld de lockdown vanwege corona hun opleiding voor dit programma in de knoei zien komen, kunnen zeker voor verdere begeleiding bij Ms. Debby terecht. Ook wanneer je op school ergens tegenaan loopt ben je natuurlijk van harte welkom.

Examentraining krijg je bij voorkeur vanaf je voor-examenjaar
NB. Vanwege de huidige situatie rondom Covid-19 kunnen de lessen desgewenst plaatsvinden via Zoom. De lesruimte is niettemin goed geventileerd en ruim, dus ook daar ben je nog steeds welkom.